Punto di Roma

puntodiroma

Als je tricot bestelt via internet dan weet je van te voren nooit echt wat je krijgt, is mijn ervaring. Zo gebruikte ik voor mijn 3 v-hals-shirts verschillende single jerseys die allemaal heel anders aanvoelden: dikker, dunner, met veel stretch of juist weinig. Maar Punto di Roma (Engels: ponte) is zo’n specifieke benaming dat je goed weet wat je krijgt: een stevige, interlock tricot met flinke stretchfactor.

Punto di Roma is een stof die twee ‘goede kanten’ heeft: de voor- en achterkant zien er precies hetzelfde uit. Dat komt door de gebruikte breitechniek: de lusjes van het tricot haken zo in elkaar dat er dubbele laag breiwerk ontstaat met de ‘verkeerde kanten’ tegen elkaar aan. Door deze dubbele laag (interlock) is de stof natuurlijk ook extra dik, en extra stevig. Dat maakt de Punto di Roma heel geschikt voor kledingstukken die iets meer stabiliteit vragen dan een t-shirt: bijvoorbeeld een jasje of een comfortabele broek.

Ondanks de dikte heeft Punto di Roma trouwens wel flink wat stretch: heel comfortabel om te dragen dus! En de Punto di Roma die ik hier bestelde heeft bovendien een goede recovery: als je de stof uitrekt veert die gewoon weer terug.

  • Stof: Punto di Roma
  • Gebruik: jasjes, jurkjes, rokken, broeken
  • Eigenschappen: stretcht, let op ‘recovery’ (of resilience): of de stof goed terugveert na uitrekken
  • Naald: jerseynaald (= ballpointnaald)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *