Polyester

Stoffige Blog - polyester

Ach, polyester. Het heeft zoveel goede eigenschappen, maar het draagt niet fijn. Ik vermijd het meestal, maar dit keer had ik nog een oud stofje liggen met een té leuk printje.

Polyester is sterk, en goedkoop. Het kreukt niet, krimpt niet en vervormt niet. Heb je wel eens een broek gehad met van die uitgezakte knieën? Zoiets zal je bij polyester niet gebeuren. Toch zou ik je niet aanraden om een polyester broek te maken. Polyester ademt namelijk niet, en dat is niet comfortabel als je het dicht op je lichaam draagt.

Van polyester zou je dan wel weer heel goed een rokje kunnen maken: een rokje ademt van zichzelf al, zullen we maar zeggen. Ook heel geschikt voor uiteenlopende kledingstukken zijn stoffen met een mix van polyester en bijvoorbeeld katoen. Door de polyester wordt de stof steviger, terwijl ook de ademende kwaliteiten van katoen behouden worden.

Polyester stoffen zijn er in allerlei soorten en maten, en het is vaak bedoeld om een andere stof na te bootsen. Gelukkig kun je er gemakkelijk achter komen of je een synthetische variant in handen hebt: houd er eens een vlammetje bij!

  • Stof: polyester
  • Eigenschappen: sterk, kreukt niet, krimpt niet, vervormt niet. Ademt niet
  • Gebruik: kleding die niet dicht op de huid zit, bijvoorbeeld rokjes.

Een gedachte over “Polyester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *