Linnen

Stoffige Blog - linnen

Linnen heeft een heleboel goede eigenschappen. Maar laten we beginnen met de meest opvallende eigenschap: linnen kreukt. Je kunt er wel wat aan doen, zeggen sommigen, bijvoorbeeld door de stof eerst te strijken voor je het de eerste keer wast. Wat mij betreft hoort het kreuken gewoon bij de ‘casual stijl’ van linnen, en vanwege alle voordelen van de stof neem ik dat graag voor lief!

Wat die voordelen van linnen dan zijn? De vezel, afkomstig van de vlas-plant, is ontzettend sterk en slijt dus niet zo gauw. Linnen draagt bovendien heel prettig bij warm weer, omdat de stof de warme lucht niet vasthoudt. En, misschien wel de beste eigenschap: linnen kan wel 20 procent van het eigen gewicht aan water opnemen, maar droogt ook weer snel door het water aan de lucht af te staan. Jij blijft dus koel en droog als je linnen draagt.

Een linnen broek in de zomer vind ik heerlijk, vanwege het luchtige gevoel en vanwege de casual verschijning. Maar linnen bestaat er in allerlei diktes, dus je kunt er ook prima bloesjes of jasjes mee maken. Ideaal zijn de stoffen waar linnen gemixt is met een ander materiaal. Dit combineert de voordelen van de verschillende materialen, en zorgt er ook vaak voor dat het kreuk-probleem wat minder is.

  • Stof: linnen
  • Eigenschappen: kreukt, koel om te dragen, neemt vocht goed op en droogt snel
  • Gebruik: luchtige zomerkleding (broeken, shirts, jasjes)
  • Naald: standaard

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *