Koel en casual

Stoffige Blog - linnen broek

Heerlijk vind ik het in de zomer: een luchtige wijde linnen broek. De hele zomer liep ik rond met het plan om er een te maken… en toen besloot ik daar in september maar eens aan te beginnen.

Stoffige Blog - linnen broek

Het patroon is een soort mix van de Sewaholic Thurlow, en een oude broek die ik ooit uit elkaar gehaald had. Ik gebruikte de constructiemethode van de Thurlow (waarbij je de middenachternaad als laatste naait, waardoor de broek later makkelijk nog wat ruimer of strakker kan worden gemaakt), maar maakte schuinere steekzakken en een lossere pasvorm. Het fitten van een broek ben ik nog steeds niet heel goed in, maar het kopieren van een oude broek die goed zat, helpt wel.

Stoffige Blog - linnen broek

De broek zit heerlijk, maar is helaas na een paar keer dragen wel wat erg casual (lees: slobberig) geworden. Dat valt niet op als ik jullie alleen de mooie foto’s laat zien, maar bij sommige houdingen zie je het ineens heel erg:

Stoffige Blog - linnen broek Ik vermoed dat de stof tijdens het dragen nog flink uitgerekt is. Tijd om ‘m alweer wat in te nemen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *