Bloggen over stoffen

Op de stoffenmarkt wil ik alle stoffen wel even aanraken om te voelen: is de stof stevig, soepel, rekbaar, dik, dun,  glad, ruw….Met die informatie kan ik besluiten of de stof geschikt is voor het kledingstuk dat ik ervan wil maken. Bij een webshop kan dat helaas niet, even voelen aan de stofjes. Ja, je kunt natuurlijk staaltjes bestellen, maar daar moet je dan weer op wachten…

Wel krijg je bij een webshop vaak uitgebreide informatie over de stof: welke materialen erin verwerkt zijn, hoe de stof geweven of gebreid is, en soms ook of de stof op een verantwoorde wijze geproduceerd is. Eigenlijk weet je dus precies wat je krijgt; veel beter zelfs dan op de markt of in de winkel, waar op het labeltje vaak niet meer informatie staat dan de prijs.

Maar om echt te weten wat ik krijg als ik een stof bestel, moet ik eerst nog wat bijleren. Ik zou graag meer leren over de verschillende stoffen, hun benamingen en hun kwaliteiten. Daarover gaat deze stoffige blog: ik ga op onderzoek uit en documenteer hier wat ik leer en wat ik maak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *