Biokatoen

biokatoenWisten jullie dat katoen helemaal niet zo’n verantwoord product is? Dat wil zeggen, met de katoenplant zelf is niet zoveel mis, maar met de manier waarop katoen verbouwd wordt soms wel. Er is bijvoorbeeld relatief veel water nodig om katoen te verbouwen, en er worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ook later in het productieproces worden chemicaliën toegepast, bijvoorbeeld wanneer er van de katoenbollen garen en vervolgens stof wordt gemaakt. Daarnaast werken arbeiders vaak onder slechte omstandigheden.

En dus kocht ik deze biologisch katoenen stof van Cloud9 via sewnatural.nl. De stof heeft een GOTS-certificaat, en dat betekent onder andere betere arbeidsomstandigheden, en geen schadelijke chemicaliën (voor mens of milieu). Daarnaast is ook de verf minder belastend voor het milieu. Het mooie van zulke ‘verantwoorde’ stoffen is dat je ook echt weet wat het is en waar het vandaan komt. Dat staat namelijk allemaal op de zelfkant (selvedge):

stof-biokatoen2

Overigens moet ik voortaan toch beter kijken als ik iets bestel van een webshop. Want je weet dan misschien wel precies wat je krijgt, als je niet goed leest kan het je zomaar gebeuren dat je pas te laat ontdekt dat de stof maar 1,10 meter breed is, en dat je dus moet bijbestellen….

  • Stof: biokatoen
  • Gebruik: bloesjes, rokjes, jurkjes
  • Eigenschappen: zelfde als katoen: ventileert goed, voelt prettig aan, niet warm. Valt soms wat stijf.
  • Naald: standaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *