The Fold Line

Stoffige Blog - ptt

Zit jij al op The Fold Line? Afgelopen week werd dit nieuwe platform gelanceerd, speciaal voor naailiefhebbers. Voor wie ook iets met breien heeft: dit lijkt eindelijk een soort Ravelry voor de naaiwereld. Je kunt patronen zoeken, inclusief reviews en foto’s van wat men ermee gemaakt heeft. En er zijn groepen bijvoorbeeld voor het delen van naaitips, of voor het vragen van advies.

Klinkt goed? Het kan vast nog beter: het leek mij leuk om een Nederlandse groep aan te maken, want dan kunnen jullie mij eindelijk vertellen waar jullie je leuke stoffen en patronen vandaan halen! Om die groep tot een leuke Nederlandse community te maken heb ik jullie hard nodig, dus word gauw lid, van The Fold Line en van Sewists in the Netherlands (de groep is Engelstalig omdat het platform nog volledig Engelstalig is. Nederlandse comments achterlaten is natuurlijk prima!).

Ik zit op The Fold Line als @stoffigecharlotte, voeg me vooral toe als je ook lid wordt!

7 gedachten over “The Fold Line

  • Ah, bedankt, Sancho kende ik nog niet! Ziet er weer heel anders uit, wat meer voor professionals misschien, of lijkt dat maar zo? The Fold Line is echt een social netwerk site (zoals Facebook).

   • Nou dan heb ik je toch echt aan iets goeds geholpen!! Sancho is een supersite. Ze zitten ook op Facebook trouwens. Niet voor professionals, maar die zitten er ook tussen. Op het forum kun je ongelooflijk veel informatie vinden tussen oude draadjes, op het gebied van stoffen/naaien, patronen, patroontekenen en patronen veranderen, naai- en lockmachines etc. etc. Ik ben er elke dag wel. Er is ook een vitrine waar je je zelfgemaakte dingen kunt laten zien.

 1. Ik heb me aangemeld, maar ik snap nog niet helemaal hoe het werkt. Hoe kan ik een groep zoeken, bijvoorbeeld? Nou ja, ga wel wat experimenteren en dan wordt ik lid van je groep.

  • Leuk dat je lid bent geworden, Ria! Ik vind de navigatie ook niet altijd even intuïtief… Je kunt in ieder geval vanaf de home page (klik links boven op het logo van the fold line) naar ‘browse groups’ om de groepen te bekijken.

 2. Hoi, Ik heb net je blog ontdekt en ben helemaal blij met een soort Ravelry voor naaien (ik vind Ravelry geweldig!). Ik ken Sancho ook, maar vind dat toch wel anders. Sancho is vooral een forum.
  Ravelry is veel uitgebreider, en met name het zoeken in patronen, lijstjes maken met wat je nog wilt maken en je ‘stash’ bijhouden is superhandig. Ik heb the Fold Line nog niet uitgebreid bekeken, maar het ziet er mooi uit zo op het eerste gezicht. Dank je wel dus voor de tip!

  • Leuk dat je zo enthousiast bent, Hetty, bedankt voor je reactie! Ik vind The Fold Line tot nu toe vooral leuk vanwege de groepen, en heel handig om patronen te doorzoeken (en nieuwe patronen te ontdekken!). Als het goed is komen er ook nog meer reviews bij de patronen, maar de site is nu natuurlijk nog vrij nieuw. Wat helaas nog niet kan op The Fold Line is lijstjes maken met wat je hebt/nog wilt maken, maar de makers hebben al aangekondigd dat ze dat binnenkort gaan toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *