Sokken!

Stoffige Blog - sokken

Kijk, sokken! Zelf gebreid! Waarom ik daar zo enthousiast over ben? Omdat dit mijn eerste zelfgebreide, draagbare kledingstuk is!

Wat breien betreft ben ik echt nog een beginner. Ik kan een breipatroon wel uitvoeren, maar ik heb nog nauwelijks een idee hoe ik de juiste wol bij een patroon moet kiezen, laat staan hoe ik ervoor zorg dat dat patroon ook een goed passend kledingstuk oplevert. Zo heb ik onlangs een prachtig vestje (Vianne) gebreid dat me uiteindelijk veel te groot is… en ik had nog wel braaf een testvierkantje gebreid! Ik stel me zo voor dat het ook ongeveer zo voelt als je net begint met naaien. Des te leuker dus als het lukt, en je ineens twee draagbare sokken hebt!

Stoffige Blog - sokken

Wie zelf ook aan de slag wil: ik gebruikte dit patroon, en ik kocht 1 grote bol sokkenwol bij een winkeltje in Groningen. Overigens is sokken breien best veel werk, want de wol is dun en dus heb je heel wat steekjes nodig voor 1 sok! En dan moet je nog de tweede…

4 gedachten over “Sokken!

  1. Wow, wat een mooie sokken voor een eerste keer! Ik ben nu zelf ook bezig (gelukkig met hulp van mama…), maar ik weet niet of ik ze ooit durf te delen op mijn blog. Er zitten duidelijk nogal wat foutjes in mijn eenvoudige modelletje…

    • Dankjewel! Ik had trouwens wel mazzel met een goed patroon, want mijn tweede paar sokken (met een ander patroon) vind ik minder goed gelukt. Dat komt denk ik omdat daar minder stretch in zit, dus dan valt het snel op als ze niet helemaal de juiste vorm hebben. Maar ik draag beide paren graag, want er zitten heel wat uren werk in, en who cares, als ze maar warm zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *