Hoesjes voor dingen

e-reader

Toen ik begon met naaien maakte ik vooral etuitjes, tasjes, en in het algemeen ‘hoesjes voor dingen’. Het leukste daaraan is: het zijn snelle projecten en je kunt je lekker uitleven met drukke printjes en gekke combinaties. Het nadeel is dat je op een gegeven moment alles in huis wel zo’n beetje van een hoesje hebt voorzien. Maar dit keer had ik weer eens gewoon een hoesje nodig: ik had een nieuwe e-reader.

e-reader2

Voor dit hoesje volgde ik deze tutorial, met een groot deel eigen interpretatie. Het resultaat is een soort ‘kaft’ waar je je e-reader in klemt met elastieken op de hoeken. De voor- en achterkaft zijn verstevigd met dik karton, en de ‘rug’ van de kaft is onverstevigd zodat die goed kan ombuigen. Daardoor kun je de voorkaft ook helemaal naar achter wegklappen tijdens het lezen. De kaft wordt gesloten met een elastiek dat aan de achterkaft vast zit.

e-reader3

Dit project maakte ik natuurlijk van restjes van mijn Françoise-jurkje, en met een stippen-stofje waar ik eens een coupon van kocht. En daarom moet je dus zo nu en dan dit soort hoesjes-projecten hebben: om leuke printjes op te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *