Hoesjes voor dingen (2)

paspoort

Sommige dingen kun je beter kopen dan zelf maken, dacht ik ooit. Bijvoorbeeld t-shirts en leggings, dat leek me gewoon teveel werk voor te weinig beloning. Maar op beide ben ik inmiddels terug gekomen, omdat het zo fijn is om ze precies naar je eigen wensen te kunnen maken. Zo maakte ik (in mijn recente hoesjes-voor-dingen-fase) een portemonneetje precies op maat voor wat ik nodig denk te hebben op reis: een paspoort, een paar pasjes en wat kleingeld.

paspoort2

Als ik op vakantie ben zweeft mijn paspoort altijd zo onhandig ergens in mijn tas rond, terwijl mijn portemonnee half leeg is doordat ik allerlei pasjes (denk aan de biebpas enzo) thuis laat. Een reisportemonneetje op maat is dus precies wat ik nodig had. Op Etsy vond ik een geschikt patroon (op aanraden van lladybird).

paspoort4

Natuurlijk volgde ik het patroon niet echt zoals het hoort, maar maakte ik wat kleine aanpassingen: ik had liever wat meer plek voor pasjes binnenin, en verplaatste het ritsvakje voor kleingeld naar de buitenkant. Verder zit het patroon slim in elkaar: de pasjes en het paspoort kunnen er niet uit vallen als het portemonneetje dubbel gevouwen is. Het portemonneetje sluit met een simpel elastiek.

Dit portemonneetje is in theorie precies wat ik nodig had. Maar zal het ook handig zijn in de praktijk? En is het wel stevig genoeg? Of moet je sommige dingen gewoon kopen en niet zelf willen maken? Wat denken jullie?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *