Het broek-fit-drama

thurlowtestsHet maken van een broek is eigenlijk helemaal niet moeilijk, behalve dan als je ook een goede pasvorm wilt. Met goede instructies is het heel goed te doen om de rits netjes in te zetten, en verder is een broek eigenlijk heel recht-toe-recht-aan qua naaiwerk. Maar ach die pasvorm! Vier (4! IV! VIER!) testversies maakte ik onlangs van de Thurlow broek van Sewaholic.

Bij nummer 1 trok de achterkant van de tailleband erg naar beneden. Een teken dat een full butt adjustment nodig was.  Ook deed ik een long torso adjustment om wat meer lengte te krijgen tussen de tailleband en het kruis. Versie 2 was beter, maar plooide enorm aan de voorkant, ter hoogte van de rits. De long torso adjustment maakte ik dus weer ongedaan voor versie 3, waarbij ik ook besloot tot een full thigh adjustment, om wat meer ruimte rond de dijbenen te geven. Dat bleek echter teveel ruimte, en ook het bovenste deel van de broek zat nog niet mooi. Dus gooide ik het over een andere boeg: voor versie vier tekende ik zelf een nieuwe kruis-curve, maar dit leverde niet het gewenste resultaat. Versie 4 was, zacht uitgedrukt, volledig en totaal mislukt.

Wat te doen? Uiteindelijk concludeerde ik dat versie 2 het beste was, en het lukte redelijk goed om de plooi bij de rits weg te werken door er wat lengte uit te halen: achteraf leerde ik dat dit min of meer een flat belly adjustment is. Het resultaat leek (relatief tot alle eerdere pogingen) heel acceptabel! Later deze week volgt een post van de broek die ik na al mijn pasvorm-aanpassingen met dit patroon maakte.

Wie zelf aan de slag wil met het fitten van een broek: hier mijn beste vondsten op het internet (meer tips altijd welkom!)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *