Pieter Post

PTT tas

Deze ptt post-stof kreeg ik cadeau (bedankt!) nadat ik iemand anders had gecomplimenteerd met de tas die zij ermee gemaakt had. Een tas is natuurlijk de perfecte bestemming voor zo’n print, want in een ptt post-jurkje zou ik geloof ik niet zo graag lopen. Het materiaal, een stevige denim, leent zich ook perfect voor een tas.

Als patroon gebruikte ik een patroon dat ik op Etsy kocht: de “Swift Summer Bag.” En hoewel ik wat frustraties had vanwege de instructies van dit patroon (ze zijn soms wat moeilijk te volgen, onder andere doordat het Engels niet altijd correct is), ben ik erg blij met het resultaat! Het is bovendien een heel praktische tas, met handige vakken, zowel met als zonder rits.

PTT tasIn aanvulling op de ptt post-stof gebruikte ik een stevige katoenen stof met ruitjes (als je goed kijkt zie je dat ook het beige van de ptt-stof terugkomt in de ruitjes), en aan de binnenkant van de ritsvakken een dunne bloemetjesstof. Het leek me niet handig om daar meerdere lagen dikke stof op elkaar te naaien, en dat blijkt achteraf wel een goede keuze te zijn geweest. In de schouderband zit een lange reep dubbelgevouwen gordijnband, zodat de schouderband goed stevig blijft.

En wat vinden jullie trouwens van de rits die de Nederlandse vlag doormidden klieft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *