Zoek de verschillen

Stoffige Blog - broek

Het nadeel van de winter is dat je geen vrolijke katoenen zomerjurkjes kan maken. Dat wil zeggen, je kunt ze wel maken, maar je kunt ze niet dragen! Gelukkig vind ik het helemaal geen probleem om basics te naaien – sterker nog, ik vind het wel een uitdaging om de kleding die ik echt dagelijks draag (en dat zijn dus geen katoenen zomerjurkjes) zelf te maken.

Een ander nadeel van de winter is dat je soms wekenlang geen goede blogfoto’s kunt nemen. Al dat grijze herfstweer!

Stoffige Blog - broek

Deze broek maakte ik alweer een paar weken geleden. En daarna maakte ik er nog een, die zie je op de bovenste foto. Zijn die niet hetzelfde dan? Nee, de een is zwart, de ander is donkerblauw.

Stoffige Blog - broek

Ik geef toe, ik heb een lichte obsessie met het maken van broeken, en in het bijzonder broeken met een goede pasvorm. Zie ook mijn eerdere pogingen: de Sewaholic Thurlow en een eigen mashup daarvan. Ook deze twee zijn weer een eigen creatie met als basis de Thurlow.

Stoffige Blog - broek

De pasvorm van deze twee versies zijn alweer een stuk beter dan mijn eerdere pogingen. Al zijn er nog steeds plooien en vouwen waarvan ik niet zo goed weet of dat gewoon zo hoort of dat ik het nog kan verbeteren…

Stoffige Blog - broek

De zwarte versie (te zien op de eerste en laatste foto) is trouwens alweer een beetje anders dan de blauwe. De steekzakken zijn iets dieper, en ik voegde een zogenaamde pocketstay toe, waardoor de zakken minder open trekken. Voor nu ben ik wel even klaar met broeken naaien, maar ik sluit niet uit dat mijn mashup-broekpatroon nog verder zal evolueren…

2 gedachten over “Zoek de verschillen

    • Hmm, ik heb het idee dat er aan de achterkant wat veel plooien ontstaan, bij de bovenbenen en rond de knie. Maarja, misschien is dat wel normaal als je gewoon staat..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *