Zoals het hoort

crossoverjasje

Herinneren jullie je het denim-jasje nog? Ik knutselde dat jasje zelf in elkaar met als inspiratie een foto van een patroon van Burda. Nu presenteer ik jullie: een jasje gemaakt met precies dat patroon van Burda. Deze keer gewoon netjes zoals het hoort: patroon gekocht, testversie gemaakt, jasje genaaid. Tenminste…

crossoverjasje3

Eigenlijk heb ik dit patroon helemaal niet zo netjes gemaakt zoals het hoort, want ik heb met allerlei dingen gesmokkeld. Bijvoorbeeld met de stofkeuze: ik gebruikte deze stevige gabardine, en voor de binnenkant deze popeline. Het patroon adviseert echter voor beide een dunne stof te gebruiken, en ik begreep algauw waarom: volgens het patroon is het jasje volledig gevoerd met de contrasterende binnenste stof.

Nu leek een laag gabardine plus een laag popeline me nogal warm. Dus hebben alleen de voorpanden met overslag, de kraag en het onderste stuk van de mouwen een binnenlaagje van popeline. Ah, het voordeel van zelf je kleding naaien! Het vergde trouwens wel wat creatieve oplossingen, vooral bij de onderkant van de mouwen (dat stiksel vlak onder de ellebogen is jullie nog niet opgevallen, toch?).

crossoverjasje4

Het resultaat is een heel ander soort jasje dan mijn eerdere denim-jasje. Dit model is langer, heeft gave zakken in de naden voor, bijzondere mouwomslagen en een klein opstaand kraagje. Dat kraagje is trouwens niet mijn favoriete onderdeel: ik dacht dat ik het kon omvouwen, maar het blijft steeds koppig rechtop staan. Eh… dat hoort zo?

crossoverjasje2

Verder gebruikte ik de bloemetjes-popeline ook voor de zakken, en besloot ik eens een leuke afwerking aan de binnenkant uit te proberen: alle naden zijn afgewerkt met een biais-bandje gemaakt van de bloemetjes-popeline. Gewoon, omdat het kan.

crossoverjasjebinnenkant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *