Wat een print kan doen

francoise

Ik vond de print op deze stof zo leuk! En ik vond Françoise gewoon zo leuk. Maar het is geloof ik niet helemaal mijn model. Want waar zit de taille?

francoise1

Françoise is een zogenaamde ‘shift dress’: een jaren 60-jurkje dat ook niet bedoeld is om al te veel taille te hebben. Het patroon is (alweer!) van Tilly and the Buttons, met enkele aanpassingen van mij: ik heb de halslijn wat dieper gemaakt, het jurkje iets verlengd en ik heb de driekwart mouwen ingeruild voor korte mouwtjes. De stof waarvan ik dit jurkje maakte is een vrij stevige katoen met een heel klein beetje stretch (‘comfort stretch’). Gezien mijn eerdere ervaringen met katoen heb ik het jurkje gevoerd (met Bremsilk).

Toen Tilly’s Françoise voor het eerst zag wist ik eigenlijk wel dat het niet helemaal mijn model was. Maar het jurkje staat allerlei andere mensen zo leuk! En het concept van Franse coupenaden (French darts) leek me leuk om eens te proberen. De coupenaden beginnen aan de zijkant in de taille, en lopen schuin omhoog naar onder de borst. Daarnaast zijn er ook nog kleine horizontale coupenaden ter hoogte van de borst. Als het jurkje aan de hanger hangt zie je heel duidelijk de vorm die deze coupenaden creëren: prachtig! Maar op mij? Iets minder een succes.

Francoise2

Toch vind ik dit een leuk jurkje om te dragen. Dat komt onder andere door de print (had ik al gezegd dat ik die gaaf vond?), maar toch ook door de vorm van het jurkje: het is vrij casual en is daardoor niet gauw overdressed. Met een kort jasje of vestje erover ontstaat toch nog een soort taille; op die manier heb ik dit jurkje al een aantal keer met veel plezier gedragen. Het is alleen jammer dat je met een jasje of vestje erover de paspelbandjes (piping) langs de raglan-mouwinzet niet meer ziet.

Wat vinden jullie: kan een leuke print een kledingstuk redden van de leuk-geprobeerd-maar-net-niet-stapel?

2 gedachten over “Wat een print kan doen

  1. Trudy schreef:

    Hij staat jou ook erg leuk hoor! Misschien kan je met een riempje oid meer een taille creëren?

    Over het algemeen denk ik dat prints een kledingstuk vaak eerder andersom beinvloedt: op de stof kan de print erg leuk lijken, maar als het dan een kledingstuk is geworden is het vaak een beetje te veel. Maar ik geloof dat dat voornamelijk een beginnersfout is…

    Dit jurkje hoort in ieder geval niet thuis op die stapel, ik vind hem erg leuk!

  2. Dankje, Trudy! Een riempje is wel een goed idee, inderdaad.

    En ik heb ook wel vaak prints gekocht die dan als kledingstuk helemaal niet mooi bleken te zijn… Dat zal wel een beginnersfout zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *