Vogue 2948

Maken jullie vooral jurkjes? Rokjes? Of ook wel eens broeken? Er is wel een reden dat er vooral veel leuke patronen zijn voor jurkjes en rokjes en minder voor broeken, en die reden is: het is gewoon best moeilijk om een broek goed passend te krijgen. Zie ook mijn eerdere worstelingen

Dit is Vogue 2948 (niet meer los te koop), een patroon van Sandra Betzina’s reeks ‘Today’s fit’. Het idee is dat dit model voor veel mensen een goede pasvorm geeft. Dat is trouwens niet waarom ik het heb gekocht, ik kreeg het toevallig gratis bij de Craftsy-cursus ‘Pant-fitting techniques‘. Die cursus volgde ik alweer een tijd geleden, en eindelijk heb ik het patroon ook maar eens gebruikt.

En de pasvorm is best goed gelukt, al vind ik het met het bloesje ingestopt nog niet zo mooi staan. Het patroon komt voorzien van uitgebreide instructies, met uitleg over veelvoorkomende aanpassingen die je zou kunnen doen. Doordat er prinsessennaden middenvoor en middenachter over de benen lopen kun je bovendien veel doen aan de pasvorm, waar je anders (met alleen een voor- en achterkant) geen invloed op zou kunnen hebben. Een mooi patroon dus. Maarja, wat vind ik eigenlijk van het model?

Ik weet het nog niet. Het is een beetje… ouderwets. Of misschien gewoon niet helemaal mijn stijl? Wat vinden jullie?

5 gedachten over “Vogue 2948

 1. Janou schreef:

  Niet superspannend, maar ook niet specifiek ouderwets. Een beetje neutraal en saai, eigenlijk.

  Ik hoop dat ik er geen trauma’s mee ophaal :), maar het kruis lijkt iets laag en je hebt nog wel een beetje horizontale rimpels rond het kruis voor. Vond je het een nuttige cursus?

  • Ach ja, die rimpels 🙂 Het lukt me nooit helemaal om die weg te krijgen. De cursus vond ik erg goed! Maar nu zou ik nog wel eens echt advies willen van iemand over mijn specifieke fit-issues. Want zo’n cursus blijft toch erg algemeen.

 2. Khadetjes schreef:

  Geen idee wat het juist is, ik kan er moeilijk de vinger op leggen… maar ik ben niet zo’n fan eigenlijk. Spijtig, want je hebt helemaal gelijk dat er niet veel moeilijkere dingen bestaan dan een broek met een goede pasvorm.

  • Nee, ik ben dus ook niet echt fan. Wel spijtig, maar ik ploeter nog een beetje verder! En dan kies ik misschien toch liever een ander patroon (iets dat beter past bij mijn stijl…)

 3. Ria schreef:

  Ik vind het model ook niet zo mooi. Sorry. Ook niet erg lelijk trouwens. Een beetje gewoontjes. Ik hou van naaien, maar af en toe vind ik het wel frustrerend dat je soms zo veel aanpassingen moet maken en ook niet goed weet welke. Ik heb me voorgenomen te blijven experimenteren. Hoop in ieder geval dat je al doende weer wat bijgeleerd hebt. Dat maakt het dan ook weer interessant en uitdagend, denk ik dan bij mezelf om de moed erin te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *