V-vaardigheid

Renfrewzwart

Tja, wat moet je als naaister wanneer je het liefst shirts met een v-hals draagt? Oefenen op het naaien van een v-hals natuurlijk.

Het moeilijke aan een v-hals is om de punt ook echt een mooie punt te laten zijn: de boord moet een nette punt maken, zonder de stof uit de vorm te trekken. Ik gebruikte Sewaholic’s Renfrew (in de versie met v-hals natuurlijk) in combinatie met een goed zittend voorbeeldshirt, terwijl ik ondertussen nog wat experimenteerde met verschillende materialen:

tricot3shirts

Het bamboe-shirt (links) was poging 1, en je kunt misschien al wel zien dat de v daar niet precies symmetrisch in een punt eindigt. Dat wordt helaas extra benadrukt door het leuke wit-zwarte bandje dat ik er langs zette bij wijze van afwerking. Het rode shirt (midden) is mijn favoriet: de v is goed gelukt en het shirt draagt prettig. Het zwarte soja-shirt (rechts) zit iets strakker dan ik comfortabel vindt. Dat komt doordat de stof steviger is en minder stretcht dan ik dacht.

En dan nu de close-ups van de v’s:

tricot3vs

Mijn truc om de punt van de v goed te krijgen was om die eerst met de hand op de juiste plek vast te zetten, inclusief ongeveer een centimeter aan weerszijden. De rest kon ik dan gemakkelijk met de lockmachine vast zetten. Toch zie je dat de punt van het zwarte bamboe-shirt(links) niet helemaal recht zit, en bij het zwarte soja-shirt (rechts) dat de stof wat trekt omdat ik de boord te ver heb uitgerekt (helaas moeilijk te zien op de foto). Ik denk dat er nog een paar v-shirts moeten komen voordat ik echt v-vaardig ben.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *