Turnpakje

bamboeshirt

Hebben jullie ook wel eens een combinatie van stof en patroon gemaakt die absoluut niet bleek te werken? Dit shirt maakte ik alweer een tijd geleden, en is wat mij betreft een foute combi (zie ook mijn gezichtsuitdrukking op bovenstaande foto). Want: patroon met aparte schuine halslijn (Burda 02/2013 #109) + smaragdgroene flinterdunne tricot = turnpakje. Tadaa:

bamboeshirtsmaragdv21Ik weet niet precies wat er mis gaat in de combinatie, waarschijnlijk de kleur en het model. Ook is de stof erg dun, en misschien is het shirtje gewoon te strak? Of misschien had ik er niet een mouwtje (voor de kijkers links) zelf bij moeten verzinnen. Of zou het juist nog meer een turnpakje zijn zonder dat mouwtje?

Maar toch, het idee van een geplooide schouder, dat is toch hartstikke leuk? Dus probeerde ik het nog eens:

burdashirtblauw1

Deze blauwe tricot (viscose) is iets steviger, en heeft natuurlijk minder een turnpakjes-kleur. Ik probeerde het patroon symmetrisch te maken door de geplooide schouder aan beide kanten aan te knippen, maar had er even niet aan gedacht dat de schuine lijn van de voorkant dan zou verdwijnen. Het was nog een heel gepruts om de plaatsing van de schouders goed te krijgen, en het resultaat is nog niet optimaal. Maar het staat wel leuk onder een jasje of vestje, en het is in elk geval geen turnpakje meer!

 

 

4 gedachten over “Turnpakje

  1. Trudy schreef:

    Stiekem vind ik de smaragdgroene versie toch mooier 🙂 maar ik kan natuurlijk de stof niet beoordelen als je het niet aandoet!

  2. Irina schreef:

    Ik vind die smaragdgroene eigenlijk ook een mooi schirtje. Misschien als je hem met een zwarte riem op de taille combineert dat het turnpakjes gevoel er dan wat meer af gaat? Ik vind in ieder geval beide shirtjes gaaf! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *