Take 5

thurlow1

Ziehier het eindproduct van mijn broek-fit-drama: de Sewaholic Thurlow. Een heel draagbare broek! Maar ik zie vooral wat er allemaal mis mee is.

thurlow3

Laten we eerst even de pluspunten bekijken: de broek draagt heerlijk, de stof (deze keperkatoen met stretch) is zacht en soepel en de broek zit heel comfortabel. Daarnaast is het een heel goed patroon met duidelijke instructies. Met als belangrijkste voordeel: de zogenaamde ‘center back extension’. De middenachternaad wordt dan als laatste dicht gestikt (zelfs pas na het aanzetten van de tailleband), en geeft dus een goede mogelijkheid om nog wat last-minute-fitting te doen. Sterker nog, als je een paar jaar later nog eens wat dikker of dunner bent geworden is de broek gemakkelijk te vermaken tot een maatje groter of kleiner.

thurlow5

Een heel prima broek dus, die ik zeker ook wel zal gaan dragen. Maar die pasvorm! Zie mijn eerdere post voor een verslag van het hele fit-drama.  Ook al is de pasvorm er wel op vooruit gegaan na vier (4!) testversies, nog steeds zijn er bij deze vijfde versie verbeteringen mogelijk… Zo gebeurt er iets geks met de achterkant van de broekspijp: die lijkt wat meer te hangen dan de voorkant, waardoor er aan de zijkant plooien ontstaan.  En er zitten nog wat plooien bij de rits, al is het veel minder erg dan eerst. Ben ik te perfectionistisch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *