Sportieve sundance

Stoffige Blog - Greenstyle sundance jacket

Dit is mijn testversie van de Greenstyle Creations Sundance jacket. Greenstyle is een patronenmerk waar ik nog niet eerder van had gehoord (jij wel? laat even een berichtje achter, ik ben benieuwd naar je ervaringen!), en waar ik dankzij The Fold Line toevallig bij terecht kwam. Een nieuw patroon van een nieuw (to me) patronenmerk kan wel een test gebruiken leek me, dus ik schraapte wat restjes punto di roma-stof bij elkaar en naaide deze testversie.

Stoffige Blog - Greenstyle sundance jacket

Nadat ik de testversie vlug en onafgewerkt (zonder rits, zonder kraag) in elkaar had gezet, bleek dat mijn samenraapsel van stofrestjes in blauw en zwart eigenlijk best een leuk jasje opleverden, met een prima pasvorm. Dus: test geslaagd, en eigenlijk zelfs wel de moeite waard om netjes af te werken tot een draagbaar jasje. Dus haalde ik alles weer uit elkaar, en zette het jasje opnieuw (maar nu met de lockmachine) in elkaar. Een deelbare rits lag toevallig nog in de voorraad, en achter de rits gebruikte ik een leuk kleurig katoentje, want ja, de stof die ik voor het jasje had gebruikt was echt helemaal op.

Stoffige Blog - Greenstyle sundance jacket

Nu heb ik dus een ‘gratis’ jasje, gemaakt van restjes die van te voren te klein leken om nog iets zinnigs van te maken. En ik heb een bruikbaar patroon voor een sportief vest/jasje, waar je nog leuke colorblocking mee kunt doen ook. Met name de rug heeft een interessant ontwerp, zie foto. Op die foto is trouwens ook aan de kreukels te zien dat ik het jasje al regelmatig gedragen heb.

Stoffige Blog - Greenstyle sundance jacket

Mijn enige bezwaar is dat deze punto di roma-stof niet echt prettig draagt bij zo’n nauwsluitend jasje. De stof is vrij dik en heeft een hoge dichtheid, en met zulke strakke mouwen krijg ik het dan snel warm. Maargoed, het is dan ook niet voor niets een testversie: hoog tijd om een sportief en ademend stofje van goede kwaliteit te bestellen, en dit jasje nog eens te maken. Maar waar haal je zulke stof vandaan?

 

3 gedachten over “Sportieve sundance

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *