Een Nettie om warm te blijven

Stoffige Blog - Nettie bodysuit

De kunst van warm blijven in de winter zit ‘m in laagjes, las ik onlangs ergens. En wat is er nu beter voor winterse laagjes dan een warm lange-mouwen-shirt? Het probleem met de lange-mouwen-shirts die ik in mijn kast heb liggen, is echter dat ze allemaal zo onflatteus zijn. Een hooggesloten halslijn (goed voor extra warmte! Maar het staat me niet zo mooi!) en vaak aan de onderkant net te kort, want tja, bij mij is alles nu eenmaal altijd te kort. Hoog tijd om zelf een fijn lange-mouwen shirt te maken! En wat is nog fijner dan een gewoon lange-mouwen-shirt? Een lange-mouwen-bodysuit!

Stoffige Blog - Nettie bodysuit

Dus maakte ik de Nettie bodysuit van Closet Case Files. Het bodysuit zit heerlijk, en voor de praktische bruikbaarheid maakte ik (zoals in het patroon aanbevolen) een sluiting van drukknoopjes in het kruis. Toch wel zo handig, vooral wanneer je over de bodysuit nog wat laagjes draagt in de winter…

Stoffige Blog - Nettie bodysuit

Het fijne aan dit patroon is dat je allerlei opties hebt: een hooggesloten hals of juist een diepe ronding, korte, driekwart of lange mouwen, en je hebt zelfs een optie voor een laag uitgesneden rug. Hoe gaaf! Ik ging trouwens voor de medium lage rug – het kan nog lager.

Stoffige Blog - Nettie bodysuit

Omdat het een bodysuit is, blijven al die interessante halslijnen mooi zitten zoals ze horen. Alleen valt de halslijn bij mij wel erg breed: de schouder heeft nogal de neiging om naar de zijkant af te zakken. Dat is vast te repareren in een volgende versie. En die volgende versie die komt er wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *