Crescendo

Stoffige Blog - Crescent rokje

Herkennen jullie de stof van dit rokje? Juist, dat is natuurlijk dezelfde stof die ik gebruikte voor mijn Nicola/Granville-bloesje. Een fijn katoentje van Soft Cactus. Er was nog wat stof over, en daar paste gewoon zowaar dit rokje uit! Nu is alle stof helemaal op.

Stoffige Blog - Crescent rokje

Dit is het Crescent-rokje van Sewaholic. Een ideaal patroontje voor een stof met geometrisch patroon: doordat de voor- en achterkant bijna rechthoekig zijn is het heel makkelijk om de lijnen in de stof te laten doorlopen over de zijnaden. Door de slimme tailleband en plooien heeft het rokje toch een mooi afgeklede vorm. Als je goed kijkt zie je dat er ook nog doorgestikte schuine lijnen in de tailleband zitten, maar met zo’n drukke stof valt dat natuurlijk nauwelijks op. En wie echt goed kijkt ziet ook nog… zakken!

Stoffige Blog - Crescent rokje

Overigens was ik helemaal niet zo blij met dit rokje toen ik het net af had. Ik vond het een beetje een te vrolijk zomerrokje met een te fleurig printje. Waar trouwens niks mis mee is, maar het voelde niet echt als iets voor mij. Totdat ik het gewoon eens een dag droeg, en de hele tijd casual met mijn handen in de zakken rondliep. Precies goed!

Stoffige Blog - Crescent rokje

7 gedachten over “Crescendo

 1. Hilde schreef:

  Leuk! Ik was trouwens ook onder de indruk van je linnen broeken. Heel nuttige informatie ook. Misschien moet ik me daar ook eens aan wagen met dit mooie weer.

  • Dankjewel! En fijn dat je wat hebt aan de informatie over linnen. Nu ik de broeken een tijdje gedragen heb, merk ik dat de taille wel wat uitloopt. Ik heb daarom als extra ingreep nog een stuk keperband in de taille gestikt, dat lijkt te helpen. Succes alvast, mocht je ook met linnen aan de slag gaan!

 2. Philomaine Buijssen van Sinten schreef:

  Hallo Charlotte, fantastisch jouw produkten. Ik hou er ook erg van om iets maken waar ik eigenlijk net te weinig stof voor zou hebben.
  Ik wilde vragen kan ik een patroon voor stretchstof ook gebruiken voor gewone stof?

  • Dankjewel voor je vriendelijke woorden! Een patroon voor stretchstof zou ik niet zomaar gebruiken voor gewone stof, want dan zal het waarschijnlijk te strak zitten. Bovendien moet je in een kledingstuk zonder stretch vaak een rits of knopen hebben om het aan en uit te kunnen doen. Had je een specifiek patroon in gedachten dat je wilt maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *