Oslo in de winter

Stoffige Blog - Oslo cardigan

Het voelt als valsspelen, om een gebreid vest te maken met een naaimachine. Waar ik anders een paar maanden over zou breien, was nu in een paar uurtjes af. Geweldig! Ik gebruikte een grof gebreide stof van acryl, perfect voor een warm winters vest.

Stoffige Blog - Oslo cardigan

Dit is het Oslo-vest van Seamwork. Het is bedoeld als ruimvallend vest, om ’s winters helemaal in weg te kruipen. Eigenlijk helemaal niet mijn stijl dus…

Stoffige Blog - Oslo cardigan

Tegelijkertijd leek het me heerlijk, zo’n warm gebreid vest. Dus maakte ik wat kleine aanpassingen om het wat meer mijn stijl te maken, met als belangrijkste de brede band aan de voorkant. Die heb ik bij de taille een stuk smaller gemaakt en daarna weer breder laten uitlopen, waardoor het optisch een veel meer getailleerde indruk maakt. Ook gebruikte ik een enkele rij knopen in plaats van de dubbele rij die in het patroon wordt gebruikt. Tenslotte maakte ik de manchetten korter, want die zijn in het patroon eigenlijk twee keer zo lang. Met mijn zware acryl-stof leek een opgerolde manchet met niet zo comfortabel.

Stoffige Blog - Oslo cardigan

Overigens heb ik al deze aanpassingen gewoon een beetje op het oog gedaan toen het vest al bijna af was. Ook dat voelde een beetje als valsspelen, maar het heeft volgens mij het gewenste effect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *