Morris

Morris1

Heb jij al een Morris blazer gemaakt? Dit nieuwste patroon van Grainline Studio is helemaal hot en happening, in naai-blog-land dan (kijk maar eens hier, hier en hier).

Als ik een gooi zou moeten doen naar waarom het zo populair is, dan kan ik wel wat bedenken: het is een eenvoudig model, met voldoende details die het interessant maken (de kraag en de punten onderaan). Doordat het model losjes valt is de pasvorm niet zo’n issue, en doordat er geen ingewikkelde revers, ritsen, knopen of zakken op zitten is het een heel simpel project! En een laatste bonuspunt: het patroon is bedoeld voor stretch-stoffen, dus het zit ook nog eens heel comfortabel. Ik maakte de mijne van donkerrode Punto di Roma-stof.

Morris2

Het enige minpuntje vind ik de driekwart lengte van de mouwen. Ik vind ze mooi, maar zo onpraktisch! Ik heb het (op werkdagen op mijn kantoor waar het altijd iets te koud is) gewoon net niet warm genoeg. Maar je weet wat ze zeggen: wie mooi wil zijn…

Morris3

Dit jasje is in de afgelopen twee weken al een populair item in mijn kledingkast geworden, omdat het zo ontzettend comfortabel is en bij veel dingen past. Die koude armen neem ik dan graag voor lief! En laat ik dan maar meteen opbiechten: ik heb al stof klaarliggen voor een volgende versie.

 

2 gedachten over “Morris

  1. Trudy schreef:

    Hij staat je ook goed! En ik vind de kleur erg mooi! Een goed patroon om in mijn achterhoofd te houden voor een niet al te moeilijk jasje.

    • Dankjewel! Het is zeker een geschikt patroon voor een jasje dat niet al te moeilijk is, en ze hebben nu trouwens ook een sewalong bij Grainline. (ik zag nog een tip dat je eigenlijk niet 4-way stretch-stof moet gebruiken, en dat heb ik wel gedaan…)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *