Morris (deel 2)

Stoffige Blog - Grainline Morris

Morris nummer 1 draag ik regelmatig. Hij is zo comfortabel vanwege de stretch stof, en lekker casual vanwege het model. Maar die driekwart mouwen, daar heb je toch niks aan in de winter?

Dus maakte ik een versie met lange mouwen, gewoon door even de lengte af te kijken van een ander jasjes-patroon. Ook werkte ik nu de randen overal af met donkerblauwe biaisband, een idee dat ik had afgekeken van Sew Busy Lizzy. Juist bij de Morris blazer, met alle gave hoeken en punten, heeft dat een heel leuk effect!

Stoffige Blog - Grainline Morris

Deze stof (jacquard) was trouwens ook heel leuk om mee te spelen. De achterkant van de stof is het negatief van de voorkant, met de kleuren precies verwisseld, dus. Voor de kraag zorgde ik dat je juist de achterkant van de stof te zien krijgt, maar helaas valt dat nauwelijks op! Jullie hadden het vast nog niet gespot op bovenstaande foto’s, of wel?

En hee, heb ik nou ook nog een nieuw shirt gemaakt? Jazeker, want ik had nog niet één streepjes-shirt in mijn kast liggen!

Stoffige Blog - streepjes shirt

Heb jij al een Morris gemaakt?

 

2 gedachten over “Morris (deel 2)

    • Dankjewel! Hij is warm genoeg voor zo in de (bijna) herfst, en de lange mouwen bevallen goed! Maar de stof is toch dunner dan hij lijkt (en ook dunner dan ik dacht toen ik ‘m kocht!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *