Kleverig katoen

miette

Wat te maken van een eenvoudige katoenen stof met een leuke print? Een zomers rokje natuurlijk! Pluspunt van dit specifieke rokje is dat de stof schuin van draad (on the bias) wordt geknipt, waardoor de stof nog wat soepeler valt. Minpuntje van de stofkeuze is dat het echt alleen voor de zomer is: hoewel ik op de foto een panty onder het rokje draag, kan dat in de praktijk eigenlijk niet. De stof blijft enorm ‘kleven’ aan de panty (vanwege de ruwe binnenkant van het katoen), en na een paar stappen zit het rokje al halverwege mijn bovenbeen. Iets om rekening mee te houden bij katoen dus.

Maar het rokje heeft nog steeds een boel pluspunten: eerste bonuspunt gaat naar het feit dat het stiekem een wikkelrokje is. Het patroon is Miette, van Tilly and the Buttons. Volgens het patroon zou je het rokje vast knopen met een grote strik middenvoor, maar in navolging van Lauren (en omdat ik niet genoeg stof had..) maakte ik een sluiting met knopen achter.

miette2

Nog een bonuspunt is het feit dat de overlap van het wikkelrokje aan de achterkant zit. Geen probleem dus met een rokje dat zichzelf ‘ont-wikkelt’.

Laatste bonuspunt: dit rokje heeft zakken! Ik heb de zakken wel wat aangepast, want ik vond het eleganter om ze iets kleiner te maken, en niet helemaal over de volle breedte middenvoor. De plaatsing van de zakopening vind ik dan wel weer heel leuk. En wat vinden jullie van het paars geruite paspelbandje langs de rand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *