Wren

Stoffige Blog - Wren

Volgens mij is Colette niet het beste patronenmerk voor mij. Deze conclusie heb ik trouwens gebaseerd op een steekproef van n=1. Ik maakte Colette’s Wren-jurkje, gelukkig eerst in een test-versie, en ik had heel wat aanpassingen nodig voor het goed zat. Maar het is gelukt!

Stoffige Blog - Wren

Nu moet ik nog wat wennen aan de stijl van het geheel: meestal draag ik jurkjes met een wijdere rok. Ik zit al te broeden op een volgende versie van deze Wren: hetzelfde bovenstuk, maar dan met een wijde, gerimpelde rok.

Stoffige Blog - Wren

Maargoed, waarom is Colette dan niet voor mij? Soms is een patronenmerk gewoon duidelijk bedoeld voor een heel ander figuur. Colette zegt zelf dat hun patronen zijn getekend voor een C-cup. Dat betekent dat er 3 inches (ongeveer 7.62 cm)  tussen de borstomvang en de bovenborstomvang zit. Dat is dus het verschil tussen de omtrek van de borstkas met en zonder boezem, zullen we maar zeggen. Handig ezelsbruggetje in het imperial system: 1 inch verschil is een A-cup, 2 inch verschil is een B-cup, etcetera. Maar ik heb dus echt geen 3 inches verschil! Eerder de helft.

Dus probeerde ik een SBA (small bust adjustment), maar dat ging geloof ik niet helemaal goed. Bij een SBA bewerk je het patroon zo dat er de juiste hoeveelheid breedte en lengte uit gaat, die je immers niet opvult met je borstomvang. Maar op de een of andere manier dacht ik dat ik die lengte maar weer moest toevoegen….. om die er vervolgens later weer met veel kunst- en vliegwerk af te halen. Niet handig dus.

Stoffige Blog - Wren

Als je het Wren-patroon al eens vaker gezien hebt, heb je misschien nog een andere aanpassing van mij opgemerkt: een taille-band! Die hoort daar volgens het patroon helemaal niet. Maar ik, als lange Nederlander, moest het patroon met zeker 4 centimeter verlengen, en ik heb zitten dubben over hoe ik dat nu weer moest doen met zo’n overslag. Want als je die langer maakt, dan krijg je volgens mij alleen maar een groter risico dat het open gaat staan en dat je dus enorme inkijk hebt. Toch wilde ik wel graag dat de rok pas 4 centimeter lager zou beginnen. Dus knipte ik gewoon een rechte band stof, en tadaaa: een tailleband!

Tenslotte paste ik nog een truc toe die ik van een andere blogger afkeek: een stukje elastiek langs de randen van de overslag, zodat die in elk geval nauwsluitend blijven. Tot nu toe heb ik nog geen wardrobe malfunctions gehad… (*duim duim*).

4 gedachten over “Wren

  1. Erg geslaagde jurk, hoor! Ik vind de rok je juist supermooi staan! Slim dat van de tailleband, en het ziet er nog leuk uit ook. En dat elastiek langs de overslag ga ik onthouden, ik houd ook wel van een beetje extra zekerheid ;).

  2. Hi, ik vond je blog net door via Google te zoeken op dit jurkje. Waar kocht je het patroon?
    Kan ik je blog volgen via bloglovin?
    Groetjes, Davina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *