Het verhaal van het mislukte rokje

Stoffige Blog - Rosari rokje

Dit rokje is niet meer. Op de foto’s is het rokje nog wel, maar na het maken van de foto’s heb ik het rokje weer open getornd en veranderd, en dat is helaas niet helemaal goed gegaan…

Het verhaal van dit rokje begon al in oktober, toen ik het suède Rosarí rokje van Pauline Alice zag, en dacht: die wil ik ook! Precies zo, maar dan in een ander kleurtje. Dus kocht ik het patroon, en ging ik op zoek naar nepsuede.

Stoffige Blog - Rosari rokjeToen alle materialen eenmaal in huis waren, was het rokje snel genoeg gemaakt. Het was alleen een beetje een onprettig naaiproject vanwege de zéér synthetische nepsuede. De stof knisperde van de statische elektriciteit en de naden wilden maar niet plat liggen. Daar kun je met een strijkijzer niet tegenop.

Stoffige Blog - Rosari rokje

Een bijkomend effect van deze koppige stof is dat het rokje als een soort lampenkapje stijf uit blijft staan. Eerst nam ik de zijnaden al wat in (het resultaat daarvan is te zien op de foto’s), maar nadat het rokje een tijdje ongedragen in mijn kast had gelegen besloot ik over te gaan tot nog een extra ingreep: ik haalde de zoom weer los, en maakte twee figuurnaden aan de achterkant. Toen stond de voorkant relatief gek wijd, en maakte ik ook daar twee figuurnaden. Maar toen ik het rokje vervolgens aantrok bleek dat ik het rokje zo strak had gemaakt dat het in het geheel niet meer comfortabel was, én niet mooi… Dus daarom: dit rokje is niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *