Het is zomer!

Nicola1

Het is zomer! En wat heb je nodig in de zomer? Een luchtig en casual jurkje, natuurlijk! Laat nu mijn favoriete patronenmerk (jullie hadden toch vast wel gezien hoe vaak ik dingen van Sewaholic maak?  1,2,3,4,5,…) net een nieuw patroon hebben dat aan deze eisen voldoet: Nicola.

Nicola2

Nicola is een zogenaamde shirt-dress: door de knoopjes en het kraagje lijkt het op een bloesje, maar dan in jurk-vorm. De stof bloest over een riempje rond de taille (waar stiekem gewoon een elastische taille onder zit, ssst). Losjes en luchtig dus, perfect voor warm weer! En bij een luchtig jurkje hoort een luchtig stofje: de perfecte reden om eindelijk deze voile (zwart niet meer op voorraad bij deze webshop) te kopen! Wel prijzig overigens, want voor dit jurkje had ik ruim 3 meter nodig. Ohja, en voering voor de rok: de stof was toch best doorzichtig.

Stiekem is mijn jurkje trouwens geen echte shirt-dress: de knoopjes zijn niet functioneel. Niet omdat ik te lui was, maar omdat ik op een testlapje (gelukkig!) ontdekte dat de knoopsgaten opvallende witte randjes kregen vanwege de witte vlieseline die ik had gebruikt. Oeps. Maar dat zien jullie natuurlijk niet op deze foto’s, want het is helaas niet zo makkelijk om zwarte stof (en helemaal zwarte knoopjes op zwarte stof) te fotograferen. Dus laat ik jullie achter met een foto die laat zien wat een zomergevoel dit jurkje mij geeft:

Nicola3

 

 

4 gedachten over “Het is zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *