Flanellen granville

Stoffige Blog - flanellen Granville bloesje

Flanel hoeft niet perse geruit te zijn, schreef ik eerder. Toch kon ik het niet laten om een klein beetje ruitjes toe te voegen, aan dit overigens effen bloesje. Heb je de ruitjes al gespot?

Stoffige Blog - flanellen Granville bloesje

Dit is het Granville bloesje van Sewaholic. Het patroon is eigenlijk bedoeld voor heel dunne stoffen; ik maakte het bloesje al eens in een dunne katoenvoile. De flanel die ik nu gebruikte is tamelijk dik, bijna een soort denim (maar dan superzacht….), en dus eigenlijk nauwelijks geschikt voor de fijne details van een bloesje. De geruite afwerking van de kraag  en van de split bij de mouwen is dan ook niet voor niets: die onderdelen maak je nu eenmaal makkelijker met een dunner stofje.

Stoffige Blog - flanellen Granville bloesje

Verder bleek het geen enkel probleem om dit patroon met een dikkere stof te maken. Ik vind het eigenlijk zelfs mooier dat de stof wat beter de vorm van het bloesje vasthoudt. Het resultaat is een beetje stoer door de dikke stof en de drukknoopjes, en toch een beetje netjes door de vorm. Een ander voordeel is dat deze flanel heerlijk zacht en warm is… zo wil ik er wel meer in mijn kledingkast!

9 gedachten over “Flanellen granville

 1. Superleuk met die ruitjes als details!
  Ik heb hem gedeeld op de facebookpagina van Sew It Up. Hij past namelijk perfect in het thema waar we deze maand rond naaien!

 2. Annemieke schreef:

  Heel leuk, Charlotte. Ik heb zelf net een granville doorknoopjurk gemaakt van fijne ribfluweel, ook afgewekt met veel fijnere stof op de mouwsplit, kraagstaander en zakflapjes.
  Nu begin ik toevallig aan een wren jurk dus ik blijf je blog zeker lezen!

   • Annemieke schreef:

    Je vroeg ergens naar tips voor andere patronen om je te genezen van je sewaholic-passie… Heb je de patronen van maison Victor al geprobeerd? Dat is een vrij nieuw blad van Sanoma uit België met heel goede patronen.

     • Annemieke schreef:

      Ja ik heb een paar van hun jurken gemaakt. Heel mooie modellen, de eliza, en de mary zijn heel flatterend. Kinderjurkjes ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *