Een passend jurkje

Cambie dress

Dit jurkje is nu al mijn favoriet. Dat kunnen jullie toch vast wel aan deze foto’s zien? Het is de Sewaholic Cambie. En Cambie heeft een taille! En een sweetheart neklijn. En zakken!

biocambie2

Cambie zag ik eerder al op allerlei blogs en in allerlei soorten en maten voorbij komen. Het is wat mij betreft precies de goeie combinatie van afgekleed en casual. Met een effen stof kan het een net jurkje zijn zonder dat het saai wordt, en met een vrolijke print is het een leuk en draagbaar zomers jurkje.

Sewaholic naaipatronen zijn speciaal bedoeld voor zogenaamde ‘pear-shaped women’. Dat betekent onder andere dat je met een gemiddelde taille en vrij brede heupen gewoon binnen 1 maatvoering valt (yes!). Ik hoefde slechts 1 aanpassing te doen qua pasvorm: ik heb het lijfje met (de voor mij gebruikelijke) 4 centimeter verlengd. Daardoor valt de tailleband van Cambie nu precies op de juiste plek.

biocambie1

Naast een pear-shaped maatvoering is de kleding van Sewaholic bewust zo ontworpen dat het flatteert bij een pear-shaped-figuur. In het geval van Cambie: een duidelijke taille, en breed accent op de schouders. Ik denk dat ik nog maar een paar Cambies ga maken. Misschien met een leuke contrasterende tailleband?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *