Een jasje van denim

Denim jasje

Dit jasje is gemaakt van donkergroene denim, met aan de binnenkant lichtgroen katoen. Het katoen zit strategisch geplaatst, namelijk alleen bij het voorpand en langs de onderrand, neklijn en mouwomslagen. Oftewel: daar waar je eventueel de binnenkant zou kunnen zien tijdens het dragen.

Het idee voor dit jasje heb ik afgekeken van deze foto’s. Een patroon kon ik destijds niet vinden, dus ik heb zelf wat aanpassingen gedaan aan een patroon dat ik had gekopieerd van een ander jasje (uit de winkel). Inmiddels heb ik uitgevonden dat je ook gewoon dit patroon van Burda zou kunnen gebruiken.

denimjasje2

De denim stof zorgt ervoor dat het jasje vrij stijf is, maar toch zit het erg comfortabel. Wel zie je op de foto’s dat dit jasje koppig zijn eigen vorm vasthoudt. Als je dat vergelijkt met het jasje van Burda dan zie je hoeveel effect de stofkeuze kan hebben op het eindproduct. Vanwege de combinatie met een ander kleurtje aan de binnenkant denk ik dat er juist een mooi contrast ontstaat: een solide jasje met binnenin een zacht kleurtje.

denimjasje1

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *