Een experiment

kantenshirt

Beste lezers, vandaag heb ik jullie hulp nodig: ik experimenteerde een beetje, en kan maar niet concluderen of mijn experiment een succes was.

Na mijn Gabriola-flamencorok had ik nog een restje kant over. Dat restje kant lag in de stofjes-voorraad toevallig over een restje smaragdgroene bamboe-tricot heen, waarvan ik eerder dit shirt maakte. Een idee voor een experiment was geboren: iets met kant over een smaragdgroene ondergrond. Omdat het kant voldoende stretch had, besloot ik tot een t-shirt.

kantenshirt2

Omdat ik maar nauwelijks genoeg smaragdgroene stof had, maakte ik de achterkant, mouwen, onderrand en halsboord van zwarte bamboe-tricot die nog over was van een ander shirt. Stashbusten zou ik! Omdat ik toen nog steeds niet genoeg smaragdgroen had verplaatste ik de schoudernaad iets naar voren zodat het voorpand kleiner werd. En omdat ik eigenlijk ook niet genoeg zwarte stof had knipte ik de mouwen dwars op de draadrichting (ssst! niet verder vertellen).

kantenshirt4

Is ’t wat?

Het experiment is op zich geslaagd omdat ik een draagbaar t-shirt heb. Ook heb ik zeer succesvol allerlei restjes opgebruikt. Maar of ik het nou zo mooi vind…?

2 gedachten over “Een experiment

  1. Trudy schreef:

    Als ik zoiets in de winkel zou zien hangen, had ik niet direct aan jou gedacht. Maar nu je het zo aan hebt vindt ik het erg mooi staan. Absoluut een geslaagd experiment volgens mij!

    • Eh, ja ik heb een beetje hetzelfde: ik zou dit in de winkel niet pakken denk ik. Dat is het gekke aan naaien, dat je die conclusie pas achteraf kunt trekken als het kledingstuk al helemaal in elkaar zit! Maar ik ben blij dat je ‘m geslaagd vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *