Doorgestikte sundance

Stoffige Blog - Sundance jasje

Dit vest maakte ik al eens eerder: het is het sundance-jasje van Greenstyle Creations. Mijn testversie was een beetje een Star Trek uniform geworden vanwege het colorblocken. Niks mis mee! Dit keer leek het me leuk om op een andere manier de naden te benadrukken. Niet met verschillende stoffen, maar overal dezelfde stof en de naden doorgestikt met een contrasterend kleurtje.

Stoffige Blog - Sundance jasje

Om de naden door te stikken bestelde ik een doorpit-voetje. Dat voetje heeft een speciale geleider waardoor het makkelijker wordt om precies de naad te volgen. Daarnaast ik had met dit doorstik-experiment eens de kans om een steekje van mijn naaimachine te gebruiken dat ik nog niet kende.

Stoffige Blog - Sundance jasje

Verder heb ik de pasvorm nog iets kunnen verbeteren door bovenaan het voorpand ongeveer 2 cm lengte weg te halen. De test versie stond daar nog een beetje open, maar deze nieuwste versie niet meer. En tenslotte was ik deze keer erg voorzichtig met de rits: ik streek eerst een strook vlieseline tegen de stof waar de rits moest komen, en stikte toen de rits er pas tegenaan.

Dat heeft gewerkt: waar bij de testversie nog een beetje teveel rits was voor de hoeveelheid stof (waardoor de rits gaat bubbelen) is hier eigenlijk het omgekeerde het geval: de rits ligt heel mooi plat maar er lopen wat plooitjes naartoe omdat de stof wel rekt en de rits niet. Ach. Het vest is super comfortabel, en het doorstik-experiment is wat mij betreft een succes!

4 gedachten over “Doorgestikte sundance

  1. Hilke schreef:

    HoI! Ik vind het een mooi model en wou m ook graag bestellen, maar ze verzenden niet naar Nederland.. hoe heb jij dit gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *