Creatief met (te) weinig stof

Stoffige Blog - Alma bloesje

Het is nu al de tweede keer dat ik deze fout maakte: ik bestelde deze leuke voile van Cloud 9, maar keek niet goed naar de stofbreedte om te bepalen hoeveel ik nodig had voor mijn Sewaholic Alma-bloesje. Het gebeurde mij ook al bij mijn biokatoenen Cambie-jurkje: toen kwam ik ongeveer een halve meter te kort, dat ik apart bijbestelde. Dit keer was het een stuk erger: ik had 1.25 m besteld (dat was al wat weinig, geef ik toe..), maar had eigenlijk bijna het dubbele nodig!

Stoffige Blog - Alma bloesje

Dit keer vertikte ik het om stof bij te bestellen. Soms zijn beperkingen juist goed voor de creativiteit (of zo iets..). Ik maakte een aantal keuzes (lees: ik moest wel!) wegens het gebrek aan stof: (1) ik liet het stoffen riempje weg, en verving die door een lintje in een bijpassende kleur (2) ik voegde een midden-achter-naad toe zodat ik het achterpand in twee losse stukken kon uitknippen (3) ik vergat volledig om ook maar iets van ‘pattern-matching’ te doen bij die midden-achter-naad: het patroon loopt in het geheel niet door, en verschuift zelfs een beetje qua hoogte. Was het jullie al opgevallen?

Stoffige Blog - Alma blousje

Gelukkig dacht ik er nog wel aan om de plaatsing van de print op het voorpand even te controleren. Daardoor eindigde ik gelukkig niet met prominente bloemen of vogeltjes op opvallende plaatsen. Overigens leent dit patroon zich maar matig voor zo’n uitgesproken print: vanwege de coupenaden is een aantal vogeltjes helaas onthoofd…

Het Alma-bloesje leent zich dan wel weer perfect voor zo’n dun stofje: qua constructie kun je alles netjes met Engelse naden (in het Engels: French seams) afwerken. En tijdens de warme dagen van afgelopen week was ik heel blij met dit luchtige zomerbloesje!

 

2 gedachten over “Creatief met (te) weinig stof

  1. Maroeska schreef:

    Super leuk shirt! En ach, het patroon is gelukkig zo druk, dat die verschuiving op de rug niet direct opvalt (zeker voor de niet zo geoefende kijker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *