Creatief met nog minder stof

Stoffige Blog - Alma bloesje

Toen ik onlangs met veel te weinig stof tóch een leuk bloesje voor elkaar had gekregen, had ik de smaak te pakken. Ik had nog wel een restje liggen  van een leuk printje (waarvan ik met een simpele brandtest vaststelde dat het polyester was), en ik besloot nog een Alma bloesje te maken.

Stoffige Blog - Alma bloesje

Dit keer had ik ongeveer 1 meter tot mijn beschikking… nog minder dus dan vorige keer! Maar dit keer kwam ik op het lumineuze idee dat je het beleg (facings) dat aan de binnenkant van de hals en armensgaten zit ook van een andere stof kunt maken. Ik had nog een restje zwarte voeringstof, en voilà, een tweede Alma-bloesje. Dit keer zelfs zonder midden-achter-naad!

Stoffige Blog - Alma bloesje

Deze stof valt weer heel anders dan de andere Alma – ik vond ditmaal een tailleband (of lintje, of wat dan ook) niet zo nodig voor een mooie pasvorm. Ook is het best handig dat deze stof een stuk minder kreukt! Ah, de voordelen van polyester. Maar draagt het nu ook fijn? Het bloesje is op zich luchtig genoeg om ook in polyester nog prima draagbaar te zijn. Hoewel… wanneer je tegen een rugleuning van een stoel leunt kan het bloesje nog zo luchtig zijn, dan plakt het polyester toch wel!

Wat zijn jouw ervaringen met polyester?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *