Bordeaux popeline jurkje

 

Dit jurkje maakte ik van bordeauxrode popeline. Het eerste oordeel: deze popeline is fijn om mee te werken, maar voor dit model had ik liever een iets soepelere stof gekozen.

Als patroon voor dit jurkje gebruikte ik Burda 3792, een (zomer)jurkje met smalle schouderbandjes, prinsessenaden en een wijd uitlopende rok. Met wat eigen inzicht (en na vele pogingen) heb ik de bovenkant veranderd tot wat je op bovenstaande foto ziet: met een v-hals. De achterkant heeft nu een hoge halslijn.

Deze popeline is een stof die zich degelijk gedraagt tijdens het naaien. Doordat popeline relatief stevig is, behoud het goed zijn vorm. Maar dat betekent ook dat de rok van dit jurkje altijd vrij stijf uit blijft staan. Dat geeft juist wel een leuk effect, want het geeft het jurkje een duidelijke vorm. Maar volgende keer zou ik toch voor een iets soepelere stof kiezen, waardoor de rok wat zachter valt.

Overigens laat de webshop waar ik deze popeline vandaan heb ook een foto zien van een jurkje van deze stof, dat zeer vloeiend lijkt te vallen. Dat lijkt me gephotoshopt, kijk maar eens naar de foto’s die bij andere stoffen staan (bijvoorbeeld, ik noem maar wat, deze tricot en deze zeer fijne voile): dezelfde foto maar met een ander stofje.

Een gedachte over “Bordeaux popeline jurkje

  1. tuxeltje schreef:

    Zo’n jurkje zou ik ook nog aankunnen, als de stof idd soepeler zou zijn, evt met een bolero erover.. mooi jurkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *