Een drukke Granville

Stoffige Blog - Granville

Okee, ik geef het toe (en jullie wisten het allang): ik ben een echte Sewaholic fan. Vandaag heb ik alweer een post voor jullie over een Sewaholic patroon: dit keer het Granville bloesje in een gaaf voile stofje van Atelier Brunette (daar ben ik geloof ik ook fan van – mijn Nicola jurkje was ook al met een stofje van Atelier Brunette).

Stoffige Blog - Granville

Granville is een keurig bloesje zonder gekke poespas, maar met verzorgde details. Zo zitten er goede instructies bij voor het aanzetten van de schouderpas (yoke), burritostijl, en voor het maken van een zogenaamde towerplacket, de afwerking van de split onderaan de mouwen. Het bloesje zelf heeft een mooie afgeronde onderrand, een aangeknipte knopenband (leuk om van een contrasterend stofje te maken!) en verschillende opties voor borstzakjes.

Stoffige Blog - Granville

Meestal zitten de Sewaholic patronen mij meteen als gegoten, maar dit bloesje vond ik wel erg lang, en wijd rond de heupen. Ook de mouwen vielen veel te lang: op de foto’s zie je het resultaat nadat ik 4 centimeter van de mouwen en het lijfje af heb gehaald, en nog steeds zijn de mouwen zeker lang genoeg.

Stoffige Blog - Granville

Toegegeven, ik had wel eerst zowel de mouwen als het lijfje met 4 centimeter verlengd (een standaard aanpassing voor mij als lange Nederlander), maar die extra lengte zit vooral rond de taille. Als ik dat niet had gedaan, dan was het bloesje al 4 centimeter hoger begonnen met wijder uitlopen naar de taille toe. Met 4 centimeter extra in de taille, en 4 centimeter minder onderaan bevalt dit bloesje me heel goed!

Stoffige Blog - Granville

Dus, naai ik dan nu alleen nog maar Sewaholic patronen? Nee hoor (maar hebben jullie de nieuwste collectie al gezien? Een regencape, hoe gaaf, die moet ik hebben!). Ik heb nog een Grainline Morris blazer in de pijplijn (nadat ik eerder al een donkerrode maakte), en een Closet Case Files Nettie bodysuit.

Laat je me in de comments weten welke patronen ik nog meer absoluut moet proberen om van de Sewaholic-craze af te komen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *