Bellatrix

bellatrix

Hoe vaak maak je iets gewoon omdat je het nodig hebt? Ik heb al tijdenlang een jasje in mijn kledingkast dat aan vervanging toe is. Het is dat ene fijne korte jasje dat zo goed boven een rokje of over een jurkje past, maar eigenlijk versleten is. Ziehier, de succesvolle vervanger van mijn fijne maar versleten korte-jasje-voor-over-rokjes-of-jurkjes: Papercut’s Bellatrix blazer (korte versie).

bellatrix3

In mijn hoofd had ik trouwens een heel ander idee voor een kort jasje. Iets met een eenvoudig opstaand kraagje en een hele rij kleine knoopjes aan de voorkant. Dit idee zwerft al tijden in mijn hoofd, maar het is me nog niet eens gelukt om een goed voorbeeldplaatje ter inspiratie te vinden, laat staan een naaipatroon. Als jij nou precies weet wat ik bedoel en je hebt de gouden tip, laat je dan alsjeblieft een reactie achter in de comments?

bellatrix4

Maargoed, de Bellatrix blazer dus. Een verrassend succes! Het is gemaakt van deze biologische katoen-linnen gabardine. Ik had de stof eigenlijk besteld om er een broek van te maken, maar hij is nogal stijf en ruw. Dat heeft wel wat, maar niet voor een broek! Het voelt eigenlijk meer als denim dan als gabardine. Wat mij brengt tot de vraag: wat is eigenlijk het verschil tussen denim en gabardine?

Van te voren was ik trouwens een beetje sceptisch over de sjaalkraag in het Bellatrix-patroon, maar achteraf blijkt het mooi de nadruk te leggen op de lengte (al lijkt het volgens sommige mensen op een rokkostuum – geen commentaar). Verder heeft het jasje een mooie korte achterkant, wat het heel geschikt maakt voor boven een rokje of jurkje.  En aangezien ik nog een restje pepertjes-stof had liggen voor de zakken past het jasje nu extra goed bij mijn pepertjes-rokje!

bellatrixzak

 

 

5 gedachten over “Bellatrix

  1. Patty schreef:

    Jeetje wat netjes gemaakt! En dan dat paspelzakje! Dat is mij nooit gelukt zonder het een aantal keren in de hoek te smijten en dan nog.

  2. Dankjewel, Patty! Het paspelzakje is trouwens heel slim geplaatst op de rand van een horizontale naad, waardoor het qua constructie wat simpeler is. Ik hoefde daardoor geen rechthoekig gat midden in de stof te knippen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *