Bellatrix, Belladone & mijn promotie!

Stoffige Blog - Bellatrix jasje

Beste lezer, deze blogpost is gescheduled want ik sta op dit moment iets anders te doen: ik verdedig het proefschrift dat ik na 4 jaar wetenschappelijk onderzoek schreef aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dus als alles goed gaat, word ik vandaag dr. StoffigeCharlotte!Stoffige Blog - Bellatrix jasjeEn daar maakte ik natuurlijk een nieuwe outfit voor. Ik had alvast één beperking: volgens het reglement van de universiteit moet je als promovendus ‘passende feestelijke kledij’ dragen, ‘in gedekte kleuren’. Maar gelukkig: ‘lang is niet verplicht’.

Stoffige Blog - Bellatrix jasje

Dus ik heb een tijdje zitten broeden en besloten dat ik sowieso een tweede Bellatrix-jasje wilde hebben in mijn kledingkast, want dat is zo’n ideaal jasje voor over jurkjes. Helaas is de pasvorm niet fantastisch ; dat was bij de vorige versie eigenlijk ook al zo maar dat viel minder op met het zwart. Ik heb besloten me er niet druk over te maken: de kleur en de lengte werken perfect voor wat ik in gedachte had, en wie let er nou echt op die pasvorm-details (behalve de fanatieke naaisters onder ons?)

Stoffige Blog - Belladone jurkje

Als jurkje koos ik de Belladone, een gaaf en populair patroon van Deer and Doe. Ik diepte de halslijn wat uit, voegde kleine kapmouwtjes toe, en verwisselde de rok met  die van de Cambie, omdat die iets netter en minder speels is. Dat leek me wel passend voor een aanstaande doctor.

Stoffige Blog - Belladone jurkje

Helaas bleek uit mijn testversie dat ik de twee rokken niet zomaar kon verwisselen: de taille van de Belladone zit wat hoger, zodat de heupen van de Cambie nu ook te hoog uitvielen. En ja, dat lijkt heel raar maar was gelukkig vrij makkelijk aan te passen met een verlenging boven de heup.

Stoffige Blog - Belladone jurkje

En dan het klapstuk van de Belladone: die rug!

Stoffige Blog - Belladone jurkje

Ik gebruikte geel biaisband als accent om de lijnen te benadrukken. En dat is dan meteen ook mijn leuke weetje als ik sta te zenuwen tijdens mijn promotie: dat leuke rugdetail dat niemand ziet maar dat er wel is! Na afloop van de promotie gaat het jasje natuurlijk uit. En dan is het feest!

Stoffige Blog - Belladone jurkje

10 gedachten over “Bellatrix, Belladone & mijn promotie!

 1. Janou schreef:

  Gefeliciteerd, geniet van je feestje! Mooi verwerkt biasband! ik ben altijd te haastig ermee en dan krijg je toch slingers en bobbels.

   • Janou schreef:

    Ah, is dat dan dat spul dat een soort van elastiek is met de plek waar je vouwt erin geweven? Of de versie die eigenlijk gewoon een voorgeknipte strook tricot is? Ik zie dat elastiekachtige spul overal, maar Ik heb een patroon wat om het andere smaakje vraagt en alle fourniturendames proberen me het elastiek aan te smeren :/

 2. Iris schreef:

  Hoi Charlotte! Allereerst gefeliciteerd met je promotie! 🙂 Ik ben net begonnen met naaien en mijn eerste jurk (Cleo van Tilly and the Buttons) is bijna af. Het ‘naaiwereldje’ moet in Nederland geloof ik nog een beetje op gang komen, dus ik vind het superleuk om nog meer naai-enthousiastelingen uit Groningen tegen te komen! 🙂

  Groet, Iris

  • Ha Iris, dankjewel, en leuk dat je een berichtje achter laat! Het naaiwereldje in NL is inderdaad nog niet erg op gang gekomen, heel leuk om nu nog een enthousiasteling in Groningen te leren kennen. Ik hoop dat je Cleo jurk mooi wordt; de patronen van Tilly and the Buttons hebben in elk geval altijd fijne instructies met veel uitleg. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *